jueves, 21 de enero de 2016

Instruments del Jazz


A la secció rítmica, la funció és indicar el tempo, els ritmes i els acords bàsics, hi ha els següents:




. La bateria: que es va començar a utilitzar aviat, encara que al principi era un instrument secundari que es limitava a acompanyar els instruments solistes, aviat aniria adquirint un paper més protagonista, a partir dels anys 20, van començar els primers solos de bateria, però no serà fins a la dècada dels quaranta amb el be-bop quan es converteix en un dels més importants instruments. 
  





. El Contrabaix: que s'incorpora en 1911, usant la tècnica del pizzicato (tocar no amb l'arc sinó amb els dits), anys més tard, i que es convertirà en un dels instruments bàsics de la secció rítmica.















. El piano: també serà un instrument important no només des del punt de vista melòdic, sinó també rítmic.












. La trompeta: Un dels instruments rei del jazz, almenys fins als anys quaranta, quan la seva importància va ser desplaçada pel saxofon. (Abans de la trompeta es va utilitzar un instrument similar, la corneta).



















. El saxòfon: Un altre dels instruments melòdics del jazz, encara que s'utilitzava en les primeres bandes, es va posar de moda en els anys trenta, passant a convertir-se en el principal instrument solista a partir de la revolució de Charlie Parker, amb el be-bop .



















Banjo: Era l'instrument més important de la música popular nord-americana. Es va utilitzar fins als anys 20, després va caure en desús substituït per la guitarra.














No hay comentarios:

Publicar un comentario